El Principal anuncia el projecte guanyador de la III Residència de Producció Teatral José Estruch

Durant la roda de premsa que ha tingut lloc aquest migdia en l’hall del Principal s’ha anunciat el projecte guanyador de la III Residència de Producció Teatral José Estruch del Teatre Principal d’Alacant.

El passat 17 de febrer va acabar el termini per a la presentació de projectes de companyies de la província d’Alacant a la III Residència de Producció Teatral José Estruch del Teatre Principal d’Alacant que pretén fomentar la producció teatral alacantina professional. Aquest migdia s’ha presentat el projecte guanyador i finalista en una roda de premsa que ha tingut lloc en l’hall del Teatre Principal d’Alacant.

Han assistit a la roda de premsa:

María Dolores Padilla, subdirectora del Teatre Principal d’Alacant

Iván Jiménez Lorenzo, director 

Elena Candela Alemán, actriu.

Mila García, actriu.

Diego L. Juan García, actor.

Tomàs Mestre, actor.

Estem molt satisfets i considerem que la convocatòria ha sigut un èxit, ja que s’han presentat sis projectes. La selecció es va realitzar una setmana després d’acabar el termini per al lliurament dels projectes teatrals de companyies professionals domiciliades a Alacant i que no s’hagueren estrenat.

Dilluns passat 24 de febrer a les 11h es van seleccionar per unanimitat el projecte guanyador i el finalista.

Van formar part del comité seleccionador:

Juan Luis Mira Candel, dramaturg, escriptor, docent i director de teatre.

Begoña Echevarría, funcionària de la Regidoria de Cultura.

Mª Dolores Padilla Olba, subdirectora del Teatre Principal d’Alacant.

PROJECTE GUANYADOR que va recaure en la proposta presentada per MAROR Produccions “LA LLAGOSTA NO S’HA POSAT” de Francisco Suárez Lema, un escriptor referent del teatre contemporani a Espanya, guanyador en 2017 del prestigiós premi Born de teatre.

Adreça: Iván Jiménez Lorenzo

Elenc: Mila García, Elena Candela Alemán, Tomàs Mestre i Diego L. Juan García.

Equip de producció: Xavier Monzó

Disseny d’il·luminació: Alberto Fermín

Disseny d’escenografia: Aitana Mestre 

MAROR produccions és una productora teatral alicanti.

PROJECTE FINALISTA“VISQUEN LES TRÀGIQUES”, una producció de LA SOGORB arts escèniques, una creació col·lectiva amb dramatúrgia de Josi Alvarado.

Adreça: David García Coll.

Elenc: Xiomara Wanden i Elisabeth Sogorb.

Il·luminació i espai sonor: Pedro Vera.

Escenografia i vestuari: Joanmi Reig.

La companyia LA SOGORB arts escèniques divideix la seua labor entre la pedagogia teatral, la direcció escènica i la interpretació, la creació artística d’esdeveniments i el treball d’assessorament a actors.

La productora teatral MAROR produccions podrà realitzar els assajos a la Sala Nuria Espert del Teatre Principal d’Alacant en horari a pactar entre el teatre i la companyia, durant 8 setmanes entre els mesos de juliol, agost i setembre. L’estrena absoluta serà el divendres 25 de setembre dins de la nostra programació de temporada tardor-hivern 2020-2021.

La subdirectora María Dolores Padilla ha manifestat la seua satisfacció amb el resultat de la convocatòria, posant en valor la III Residència Estruch com a aposta decidida per la professionalització del teixit artístic alacantí. El projecte guanyador “LA LLAGOSTA NO S’HA POSAT” compta amb integrants alacantins de reconegut prestigi, amb sòlides trajectòries en la direcció i la interpretació teatral i un disseny de producció impecable.

Les dues propostes finalistes atenen a tots els criteris de selecció que incloem en les bases i tenen un alt nivell de qualitat, són projectes amb viabilitat econòmica i amb un potencial recorregut més enllà de la nostra Residència.

El Teatre Principal abonarà el pagament del caixet de la funció programada que és de 4.200 euros i a més atorgarà un incentiu a la producció d’aquest espectacle per un import de 4.500€.